top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Er kwam geen einde aan mijn verjaardagsfeest (deel 2)

We hebben nog een halve dag om terug te kijken op 2023. En met de festiviteiten van vanavond in het achterhoofd, kwam er opeens dit uit:


En toen werd het zaterdag vier november 2023. Nog 1 nachtje slapen en ik werd een pensionado. Maar van dat slapen kwam natuurlijk weer weinig terecht...V.l.n.r. Govert, Monique, fotograaf Moon, moi, Zella, Bobtijs van Tenclub en Arno @ Tenclub 4 november/5 november 2023..


In de eerste aflevering die ik een eeuw geleden plaatste, kreeg ik op zaterdag 28 oktober een post-verjaardagsverrassing van mijn goede vriendin Corine, die eindigde op het Maanfeest in de kerk van Ruigoord. Met als 1 van de Dj's de onweerstaanbare (niet te verwarren met onuitstaanbare) Isis. Wat was ze goed!


Afijn, precies een week later ben ik net bekomen van die avond en nacht als mijn echte verjaardagsfeestje nog moet beginnen. Maar gelukkig verheug ik me daar ernstig op. En dat verheugen zorgt voor energie.


Ga even met me terug naar het Playboy Oud & Nieuw feest van 31 december 2022 in Hotel Arena, Amsterdam. Dat was zonder meer het beste Playboy feest ever. Met als goede tweede het éénjarig bestaan van het magazine in 1984, waar mijn kindje, het 'meidentrio' Centerfold, voor het eerst werd gepresenteerd, waar Hans Dulfer optrad met de Frank Grasso Big Band en zijn sax op zijn kin liet balanceren en waar Jules Deelder en ik tegen elkaar opboksten wie de meeste Westcoast jazz platen bezat.


Waarom het Playboy feest op de grens tussen 2022 en 2023 zo'n eclatant succes was, had alles te maken met het feit dat Tenclub de party had georganiseerd.Tenclub's Playboy Oud & Nieuw Feest in Hotel Arena 2022/2023.


Even voor de goede orde: Tenclub is geen club, maar een bruisende sociëteit waar o.a. kunstenaars en wetenschappers en zij die werkzaam zijn in de culturele sector elkaar treffen. Nu heeft de eeuw oude Amsterdamse artiestensociëteit de Kring nagenoeg dezelfde omschrijving, maar dan voor een publiek dat uit kroegtijgers bestaat. Terwijl Tenclub een sociëteit is voor een iets jonger, eigentijdser en avontuurlijk publiek dat uit uiteenlopende karakters bestaat en niet van borrelen maar van feesten houden, maar ook van literatuur en van klassieke muziek houden . Verhalen dat Tenclub een soort Sodom & Gomorra is, pik ik niet! Want Tenclub is soms te vergelijken met Sodom en soms met Gomorra, maar nooit met Sodom EN Gomorra tegelijk. Less is more.


Toen ik de vraag kreeg van Merel en Jochem, zeg maar de capo en capo donna van Tenclub, om de sociëteit ook dit jaar te ondersteunen met adviezen en met wat geschreven aandacht hoefde ik geen seconde na te denken en zei ik ‘ja’. Toen er vervolgens op 4 november een soort van pre-casting voor het grote Oud & Nieuw feest plaatsvond in de sociëteit aan de Nes en ik teruggaf aan de directie dat ik in de nacht van 4 op 5 november jarig was, 67 werd en met ‘pensioen’ ging, was het natuurlijk geregeld. Er zou alcoholvrije champagne worden aangerukt (ik ben allergisch voor alcohol) en ook mocht ik vier intimi uitnodigen om het feest mee te vieren. Wat zoet!


Ik besloot 2 om 2 uit te nodigen. Twee stelletjes. Want met vier losse gasten, moest ik die stuk voor stuk entertainen en paartjes hadden elkaar. Daarbij is het bepaald geen straf om Zella Vd Toorn Vrijthoff en haar Arno plus Monique Piegza en haar Govert (ja, sterfotograaf Govert de Roos) om me heen te hebben* (zie helemaal onderaan, de tekst met hetzelfde sterretje).Zella en Arno, oftewel het Dj duo Malomalo


Zella en Arno (samen het uitstekende Dj duo Malomalo) hadden me van te voren uitgenodigd voor het diner in een fijn hotel-restaurant in de Nes en ik kreeg ook het boek Multigroove van die lieverds over Ilja Reiman, de founder van een muziekrage die de hele wereld over ging. Gabber.


Grappig. Zella en Ilja Reiman zaten in de zaal, toen ik in een panel over drugs en dance moest opdraven. Vanaf het podium zag ik dat Ilja het vaak met me eens was als ik weer eens wat zei (die kaken staan echt niet stil van me). En we zouden nog eens afspreken, hadden we na het panel afgesproken. Dus Ilja, ik ga je appen in 2024 en dat is vrij snel, en dan spreken we af en neem ik mijn cadeauboek mee. Dan kun je die mooi signeren voor me.


Want me bij zal blijven van de bijeenkomst bij Tenclub is dat ik voor het eerst echt decadentie en gezelligheid hand in hand zag gaan. Alsof er bij Cafe Nol, maar dan in een oogverblindende lokatie, een high class modeshow werd gehouden. Er werd geflirt, er werd geposeerd, er was een fantastische zangeres en er werd dance gedraaid. Door niemand minder dan 1 van mijn grote favorieten.


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen en misschien zeg ik het juist wel teveel, maar Dj Bob (Bob van der Linden) is een alleskunner. Als hij funk draait, dan is het ook de vetste funk die je je maar wensen kunt. En als hij progressive of techno draait, dan is er altijd dat heerlijke onderbuikgevoel dat er iets spannends staat te gebeuren. BOB swingt en heeft soul. Daarbij is hij technisch bizar goed. Het publiek van Tenfold moet je een setje geven op de dansvloer en Bob gaf dat setje, big time, zelfs al vroeg in de avond, toen dit filmpje werd gemaakt.
Wat kan ik verder nog zeggen? Dat het nu over zessen 's avonds is op 31 december 2023 en dat ik ga eten, douchen, YVRA 24 op spuiten en gaan met die banaan. Naar het Hollywood Babylon Roaring 20's Oud & Nieuw festijn.


Ik wil eindigen met de foto die op Facebook honderden likes kreeg en terecht. Deze foto is ietsje anders. Dank je wel, Sylvia Monique dat je met dit zooitje op de foto wilde tijdens de pre casting. En dank je wel Moon voor de foto die ik als uniek verjaardagscadeau beschouw.

*Doe ik het goed zo? Dat ik eerst de dame noem en dan de vriend/man met alleen een voornaam? Maak ik de man op die manier eindelijk minder belangrijk dan de dame in kwestie? Ik kan namelijk nergens een handleiding van woke vinden.

Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page