top of page

OVER MIJ

Foto: Angela van Alst

Als iemand bij leven een complete bucket list kan afvinken, dan is het journalist, presentator, schrijver en verhalenverteller Mick Boskamp wel.

In de topjaren van de muziekindustrie, in de tweede helft van de jaren zeventig, begon hij als piepjonge reporter bij het toen net opgerichte popblad Hitkrant. In vijf jaar tijd interviewde de twintiger illustere namen als John Travolta, Iggy Pop, Bryan Ferry, Diana Ross, Earth, Wind and Fire, Blondie en was hij tot aan het begin van de jaren tachtig de favoriete journalist van Herman Brood met wie hij qua nieuws een vertrouwelijk 1-2’tje begon.

Na een korte periode bij Muziek Expres werd hij in 1983 redacteur bij de eveneens net opgestarte Nederlandse editie van Playboy dat van meet af aan een groot verkoopsucces bleek te zijn.

In de 21 jaar dat hij verbonden was aan het magazine deed hij alles wat mannen boeit (zoals de slogan van het magazine luidde); hij interviewde Tom Jones, een interview dat in 6 buitenlandse edities van Playboy verscheen, schreef korte verhalen, deed de mannenzaken producties, reisde de halve wereld af voor verhalen, begeleidde de BN’ers, die naakt in Playboy verschenen en kreeg de geuzennaam Mr. Playboy toebedeeld. Ook werkte hij als redacteur mee aan de eerste televisieprogramma’s van producent John de Mol: het programma Linda (de eerste tv-show van Linda de Mol) en de 5 Uur Show. De Mol had hij leren kennen toen hij samen met muziekproducers Richard de Bois en Pete van Asten het meidentrio Centerfold bedacht. John de Mol werd er toen bijgehaald als manager van de groep.

Toen hij volop voor Playboy werkte, raakte hij in de vroege jaren 90 gefascineerd door de nieuwe elektronische dansmuziek, hetgeen resulteerde in een column voor het dance-magazine Bassic Groove. Binnen de kortste tijd werd hij als nachtreporter even beroemd als berucht in uitgaansland.  Journalist en house-kenner Gert van Veen schreef in de Volkskrant dat Boskamp de enige echte nacht-chroniqueur van Nederland was. De column resulteerde in twee boeken, een CD-serie en een radioprogramma van BNN op 3FM.

 

In 2004 nam hij afscheid van Playboy om media-directeur van Nederland’s grootste dance organisator, ID&T te worden. Anderhalf jaar later besloot het bedrijf zich te richten op de core business, het geven van feesten, en de media tak af te stoten. Voor het eerst in zijn leven zat Boskamp zonder baan.

 

Maar hij bleef niet bij de pakken neerzitten. Na een periode als creative director branded content van reclame-bureau Edividual, werd hij hoofdredacteur bij online mediabedrijf Yourscene. Daar werd hij eindverantwoordelijk voor de jongerensites partyscene, fashionscene en het succesvolle girlscene. In de periode tot 2011 bedacht hij ook een van de meest geavanceerde digitale magazines in het pre-tablet tijdsperk, Paars! voor Hi van KPN. 

In 2011 besloot hij free-lancer te worden met als specialiteit verhalenverteller (ook voor merken en bands) en social media.

De traditionele media bleven hem ook boeien. Zo schreef hij artikelen voor Panorama, Nieuwe Revu, Zin en Change, de Belgische tegenhanger van Happinez. Ook besloot hij zijn leven totaal om te gooien door voorgoed afscheid te nemen van de slechte geneugtes des levens: drank, sigaretten en drugs. Daartoe liet hij zich in 2013 opnemen in een kliniek in Schotland.

Inmiddels is Boskamp 10 jaar clean & sober.

In februari van 2016 en maart 2017 was hij presentator en moderator van het grootste evenement voor musici en muziek-geïnteresseerden van Europa, de Music Fair en Dance Fair in de Utrechtse Jaarbeurs.

Anno nu schrijft hij nog steeds vol passie over wat hem boeit en bezighoudt. En in dat opzicht wordt hij gezien als een influencer van formaat.

bottom of page