top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Wat een magnifiek boek

Trots was ik als ik de nieuwe column van onze ‘Azië correspondent’ Robert Fernhout op mijn vorige website Mannenzaken zag staan. En trots ben ik, nu ik in zijn eerste boek met verzamelde stukken het door mij geschreven voorwoord lees.

Vaak hoor ik dat ik ten aanzien van de wereldvermaarde Britse Dj John Digweed bevooroordeeld ben en dat ik hem zo goed vind omdat we vrienden zijn. Dan stel ik altijd de vraag: ‘Hoe denk je dat het komt dat we vrienden zijn geworden? Omdat ik toen ik John nog nooit had ontmoet een groot fan van hem was en we door de gezamenlijke liefde voor muziek in contact zijn gekomen.’


Bovenstaand verhaal schrijf ik even op omdat ik Robert van meet af aan een geweldige columnist vond en dat pas daarna een maatschap ontstond, een maatschap waarin we maatjes werden.

Maatjes die elkaar zelden zien, want hij werkt en woont met zijn mooie, lieve vrouw in Thailand en ik resideer in het wat minder exotische, maar bepaald niet minder vreemde Nederland.

Ook al kunnen we niet bij elkaar op de koffie, er zijn maar weinig mensen waarvan ik weet wat er in die bovenkamers van ze afspeelt. Maar Robert is wat dat betreft een open boek. Letterlijk dan, want hoe gesloten hij soms ook kan zijn, zo open is hij als hij over de toestand in de wereld schrijft en dan met name over de toestand over het land dat hij verliet en de toestand in het land waar hij naartoe ging.


Hij schreef daar magnifiek over. Voor mijn site Mannenzaken dus. En nu net op het moment dat ik afscheid heb genomen van de site waarop hij publiceerde, verwelkom ik – met trots nogmaals – Gekheid Op Stokjes. Het is een boek geworden dat ik je van harte aanbeveel en daar dan de overtreffende trap van (van hartste?). En ik ben niet de enige die daar zo over denkt. De even beruchte als gevierde columnist Arthur van Amerongen schrijft op de achterflap van het boek: ‘Ik dacht dat mijn Algarve het paradijs was, maar na het lezen van Fernhout’s heerlijke boek overweeg ik te verkassen naar Thailand.’


Omdat ik het ben (en waardoor jij het als lezer ook kunt zijn) mag ik als weekend-read een verhaal uit het boek publiceren. Dat verhaal kun je HIER vinden.


Gekheid Op Stokjes van Robert Jan Fernhout is te bestellen via bol.com.


Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page