top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Waarom bij het voorspel Minetten zo heerlijk is

Omdat ik het over het beoefenen van de liefde wil hebben, is hier een artikel uit de oude doos. Over een vrouw beminnen met de mond.


(Dit stuk werd eerder geplaatst op Mannenzaken, op 6 oktober 2018 om precies te zijn).Vorige week las ik in het Parool een column van Gijs Groenteman, waar ik het roerend mee eens was. De column heette 'Ik heb nog nooit een negatieve gedachte over beffen gehad' en ging over Michiel van Erp.Het voorspel van Gijs Groenteman


Groenteman had Van Erp hoog zitten. Maar één ding vond de columnist merkwaardig. De regisseur van de nieuwe speelfilm Niemand In De Stad had in een interview gezegd: 'Ik heb nog nooit een man gesproken die zegt 'ik vind het heerlijk om te beffen' an sich. Dat heb ik nog nooit gehoord.' Groenteman schreef: 'Bij welke mannen heeft Van Erp research gedaan, wie heeft hij zoal over beffen ondervraagd? Ben ik een grote uitzondering als ik zeg: ik vind beffen in één woord fantastisch?'


Kortom: Gijs is een man naar mijn hart. Wat ik wel jammer vond is dat hij te weinig ruimte had om te vertellen wáárom hij beffen zo grandioos vindt. Die ruimte heb ik wel, want hier lachen we om de beperkingen van de kranten-opmaak, dus ga ik proberen uit te leggen wat er zo fantastisch aan dit genre voorspel is.


De Latijnse benaming is misschien nog erger. Als ik aan cunnilingus denk, dan denk ik aan een ongeneselijke geslachtsziekte in plaats van aan iets moois.

Laten we eerst wat aan die verschrikkelijke naam gaan doen. Beffen. Dat klinkt als blaffen. En alleen in de belevenis van Van Erp blaffen mannen tussen de benen van een vrouw. Beffen. Alsof je met een kinderslabbetje om in een grote bos haar aan het happen bent. De Latijnse benaming is misschien nog erger. Als ik aan cunnilingus denk, dan denk ik aan een ongeneselijke geslachtsziekte in plaats van aan iets moois. Patiënt: 'Denkt u dat het een druiper is?' Dokter: 'Het spijt me om het te moeten zeggen, maar volgens mij heeft u cunnilingus.' Patiënt: 'Nee!'Lieflijke naam voor het orale voorspel


De oplossing ligt dichterbij dan je denkt, want we gaan leentjebuur bij onze Zuiderburen spelen. Vlamingen zijn sowieso meesters in hun taal. Daar kunnen wij Nederlanders nog een boel van leren. Alles klinkt zoveel lieflijker en vriendelijker. Als wij verkleinwoordjes gebruiken gaat het al snel schuren, maar Vlamingen komen er altijd mee weg. Minetten. Dat is het woord dat ze in Vlaanderen gebruiken als het om het orale voorspel bij vrouwen gaat. Het komt van het Franse minette, dat poesje betekent en dan komen we meteen al in heel andere sferen terecht. Zelfs een liederlijke Vlaamse zin als 'Wanneer gade mijne kier minette?' (uit de thriller De Coltmoorden van Jef Geeraerts) krijgt er een zoetje door.Als je met je neus er bovenop zit


Maar dan nu de hamvraag. Wat is er voor mannen als Gijs Groenteman en ik zo fijn en bijzonder aan minetten? In de eerste plaats het uitzicht. Dichter bij de vrouwelijkheid van een vrouw kun je als man niet komen. Natuurlijk kun je samen helemaal opgaan in het vrijen, maar tussen je ogen en je geslachtsdeel zit toch altijd een zekere afstand, die er niet is als je er met je neus bovenop zit.


De vergelijking met een bloem is niet zomaar bedacht.

En wat je van dichtbij ziet als ze opgewonden is, is onbeschrijfelijk. Je ziet een bloem die als in een stop motion film ontluikt. Dat komt omdat net als bij ons het bloed naar haar geslachtsdeel gaat en alles daar beneden – ongeacht welk jaargetij – in bloei zet. De vergelijking met een bloem is niet zomaar bedacht. Zo bestaat er een bloemsoort die Clitoria Ternatea oftewel Kittelbloem heet, en als je de foto's hiervan ziet, dan weet je meteen wat ik bedoel.De delicategeur en smaak van het voorspel


In het gedicht Oh Kut van Jules Deelder, dat begint met 'Oh kut, oh snee, oh pruim' en daarna nog even een half uurtje door gaat, komen achter elkaar ook de volgende woorden voor: 'Oh schelp, oh snee, oh poel, oh zee', waarmee duidelijk de associatie met vis wordt gemaakt. Je hoort en leest het vaak: dat haar vrouwelijkheid naar een vissoort als haring ruikt en smaakt. Als dat zo zou zijn, dan zou ik ook gaan blaffen tegen haar Yoni (lees: Een nieuwe naam voor haar k..juweel). Maar ik ruik en proef iets heel anders. Iets goddelijks.


Gaandeweg heb ik ook geleerd dat het gebied dat te bestrijken valt met mijn lippen en tong veel groter is dan ik eerst dacht.

Als ik dan toch een vergelijking met de zee moet maken, dan ruik en proef ik bij haar kraakverse sushi en dan met name subtiele flarden van gari, oftewel de plakjes zure gember. Er is een mop die gaat als volgt. Man 1: 'Die vrouw van mij heeft me toch een clitoris... als een augurk!' Man 2: 'Je meent 't. Zo groot?' Man 3: 'Nee, zo zuur!' Daar wordt altijd flink om gelachen, maar voor mij is een licht zuurtje een serieuze business als het op minetten aankomt. Ik vind het ook lekker om haar te zoenen als ze net een zure bom heeft gegeten. Dan kun je me van het plafond schrapen. Ieder zijn ding.Genotsgeluiden en liefdesgehuil


Maar wat ik echt het allerfijnste aan minetten vind, is de interactie met haar. Dat als ik haar genotsgeluiden en liefdesgehuil in intentie hoor toenemen tijdens het voorspel, dat ik precies weet dat ik goed bezig ben. Gaandeweg heb ik ook geleerd dat het gebied dat te bestrijken valt met mijn lippen en tong veel groter is dan ik eerst dacht. Toen richtte ik me met name op haar vulva en clitoris, en realiseerde ik me nog niet hoe gevoelig andere plekjes bij haar zijn.


In het Clitorisboek staat beschreven dat de clitoris slechts het topje van de ijsberg is en het juweel onderhuids zo'n negen tot elf centimeter groot is. Toen ik dat las begreep ik ook dat andere plekjes naast, links of rechtsboven haar vagina minstens zo gevoelig waren. Wat ik doe om me herinneren wat ze fijn vindt, is een denkbeeldige klok van haar genotsgebied maken. Dan onthoud ik bijvoorbeeld dat ze het heerlijk vindt als de kleine wijzer (lees: tong) op drie uur van haar proeft.


Minetten. Als het voor de gever een hemelse traktatie is, dan is het dat ook voor de ontvanger. Daarbij: je wordt er niet dik van en het is ook niet duur.

Comentários


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page