top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Vijf dagen Ibiza voor op je Bucket list

Wat was ik teleurgesteld dat ik wegens andere verplichtingen niet kan deelnemen aan de Akhila Retreat, die van 26 tot 31 oktober plaatsvindt op de meest magische (Noordelijke) plek van het al magische Ibiza...

In een wereld met steeds meer prikkels kan het niet anders dat je (te) vaak meer met je omgeving bezig bent dan met jezelf. Een vijfdaagse Retraite op Ibiza die belooft een diepgaande ervaring van zelfontdekking, persoonlijke groei en spirituele transformatie te worden, zou voor veel mensen een geschenk uit de hemel zijn.


En dan ga ik er vanuit dat die belofte ook wordt ingelost. Waarom ik daar alle vertrouwen in heb, is dat Akhila Retreat een project van drie mensen is, waarvan ik twee mensen hoog heb zitten, waardoor het niet anders kan dat de derde co-founder ook betrouwbaar, vaardig en helemaal okay is.


Melania Mols leerde ik jaren geleden kennen toen we collega's bij een uitgeverij waren. We konden het al meteen goed vinden met elkaar. Toen ze naar Ibiza verhuisde om daar gestalte te geven aan een langgekoesterde droom, wist ik dat ze die droom ook ging waarmaken. Die droom bestond uit het combineren van verschillende healing technieken voor cliënten, technieken waar ze ook certificeringen voor heeft behaald, waaronder Reiki, Reconnective Healing, Personal Reconnection, Shamanic Healing, Chakra & Crystal Healing, PSYCH-K en Metaphysical Anatomy Technique.


Hans van den Hurk kende ik niet persoonlijk, maar hij is wel de bekendste van de drie oprichters van Akhila Retreat. Of zoals auteur Arno Adelaars over Hans heeft geschreven: 'Er zijn niet veel mensen waarvan gezegd kan worden dat ze iets wezenlijks in de wereld teweeg hebben gebracht. Hans kreeg ooit het fantastische idee om psychedelische paddestoelen in een winkel te gaan verkopen. Niemand op aarde had dat ooit vóór hem gedaan. Paddo’s zijn inmiddels zo normaal in ons wereldbeeld dat je bijna zou vergeten hoe het allemaal begon dertig jaar geleden. Conscious Dreams in de Amsterdamse Kerkstraat was de allereerste smartshop ter wereld, en Hans was de oprichter en eigenaar.'


Na de Conscious Dreams-periode betekende 2017 een keerpunt voor Van den Hurk. Tijdens een trekking in de jungle van Peru vertelde een reisgenoot van hem over een bijzondere healingtechniek die hij had geleerd: Quantum Touch. Uiteindelijk volgde Hans alle Quantum-Touch trainingen en mag hij zich sinds 11 januari 2020 officieel “Quantum-Coach” noemen. Dit jaar is hij zich ook in Chi Neng Qigong aan het verdiepen.


De derde co-founder is Esther Beekhuis, de levenspartner van Hans en een absolute yoga-alumnus. Op zoek naar meer diepgang in haar leven is ze in 2015 begonnen met de vierjarige opleiding Raja yoga. Hierna heeft ze de opleiding tot Vinyasa-docent gedaan en haar internationaal erkende Yoga-Alliance-diploma behaald.

"Onlangs heb ik ook mijn Yin diploma mogen ontvangen," vertelt ze. "Yoga is voor mij een leefwijze; ik leer elke dag weer nieuwe dingen – op en naast de mat. Wat is er mooier dan jezelf de mogelijkheid te gunnen om naar binnen te keren en tot diepere inzichten over jezelf te komen? Die ervaring wil ik de deelnemers aan Akhila Retreat ook bieden."De accommodatie van Akhila-Retreat.


En met die laatste woorden in het achterhoofd, rest me nog 1 ding te zeggen. Ga naar de site van Akhila-Retreat en boek, als je vrij bent in die periode, deze Retraite, die ook nog eens plaats vindt in een schitterende omgeving, op een magisch eiland en waar je verblijft in een accommodatie waar Ibiza dromen bewaarheid worden. Het is een investering die je niet alleen de winter door helpt, maar je een spirituele rijkdom en verdieping in je leven geeft, die al jouw winters zullen overleven.


Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page