top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Over Geert Wilders, Maurice de Hond en John Digweed

Vandaag kreeg ik een appje van de Britse Dj-held John Digweed. Met daaraan gekoppeld de link naar zijn geweldige nieuwe mixalbum, getiteld Futuro. Er ontstond een korte appwisseling, die opeens over politiek ging. Die wil ik je niet onthouden. En daaraan vastgekoppeld vind je een overpeinzing en de link naar een belangwekkend stuk, geschreven door iemand die het gelijk aan zijn kant had (en heeft) en desondanks, of beter gezegd: daarom al jaren wordt gecanceld door overheid en media.John en ik in het statige Hotel des Indes op de Lange Voorhout aan het begin van deze eeuw, toen het nog gezellig was in politiek Den Haag.


Over 2 jaar ken ik John Digweed 30 jaar. En in die bijna 30 jaar heeft hij mij zo goed als al zijn nieuwe albums gestuurd. Eerst als CD's en tegenwoordig meestal als downloads via WeTransfer. Lang van stof is hij nooit in zijn apps, tenzij hij je eens in de drie maanden belt. Dan is een gesprek van een half uur tot een uur geen uitzondering. Zowel John als ik zijn trouw aan onze vrienden. Dat moge duidelijk zijn. Vanmorgen stuurde hij me de download van zijn laatste mixalbum. En schreef eronder: Hope all is good.


Hier is die app-wisseling:
Ik houd niet van van zwart gemaakte teksten, maar mijn adres heb ik toch onleesbaar gemaakt. Hoeft niet iedereen te weten.Die laatste reactie van mij was natuurlijke een hele snelle en simplistische uitleg van de 37 zetels voor de PVV.

Daarom kun je beter dit uitstekende stuk lezen van Maurice de Hond.

Je weet wel de man die gedurende corona bijna elke dag een artikel schreef dat tegen het narratief van de overheid in ging. En daarbij met o.a. goed en slim rekenen ook daadwerkelijk liet zien hoe de vork echt in de steel zat. Ik heb twee jaar voor hem mogen werken. Twee jaar waarin ik van de ene verbazing in de andere viel. Zoals over hoe media en overheid het regelmatig op een acoordje gooiden om iemand die het gelijk aan zijn kant heeft (en dus levensgevaarlijk is) monddood te maken. Heb jij de laatste tijd weleens wat van Maurice gezien en gelezen in de media, behalve dan op zijn meer dan uitstekende website? Ik denk van niet. Maar terwijl heel Nederland gisteren verbaasd was over de grote winst van de PVV, had Maurice dat op maurice.nl allang voorspeld.


Net zoals hij de eerste was ter wereld die aantoonde dat het corona virus niet als grote druppels naar beneden viel, maar als een soort mist van kleine druppels (aerosolen) door de lucht zweefde. Het duurde bijna de hele 'pandemie' tot de WHO's en de Jaap van Dissels schoorvoetend en fluisterend (zodat niemand het kon horen) toegaven dat de theorie van De Hond klopte. Hoeveel ouderen in verzorgingstehuizen zouden niet gered zijn als ze niet opgesloten waren geweest in afgesloten ruimtes waarin de virus mist naar hartelust kon circuleren?Voor jouw informatie: bovenstaande tweet, gepubliceerd op 20 mei 2021, is van een Amerikaanse professor en hoogleraar in Scheikunde en Biologie, die één van de meest geciteerde wetenschappers ter wereld is. Maar in dit geval was Nederland het tegenovergestelde van chauvinistisch. In plaats van trots te vermelden dat een landgenoot deze grote eer kreeg toebedeeld, werd de opzienbarende tweet riant dood gezwegen.


Maurice heeft een mooi stuk geschreven dat je zou moeten lezen als je een beetje in politiek geinteresseerd bent en net als hij hoopt dat het tij gaat keren en dat we één worden inplaats van verdeelder raken. Waardoor we die o zo belangrijke verbondenheid met elkaar verliezen.


Dat stuk kun je HIER lezen.Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page