top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

OMG! Jamie Woon is back!

Vandaag verscheen er een song op Spotify, die mijn aandacht trok. Sowieso was het raar dat de track op maandag verscheen, want alle nieuwe singles, EP's en albums komen op vrijdag online.


Zowel het hoesje (een bar slechte illustratie van 2 poppetjes met Music in een lelijke letter) als de naam (Rolrolrol) beloofden weinig goeds. Maar toch raakte ik geïntrigeerd. En toen ging ik luisteren. WTF? Hoorde ik nou Jamie Woon zingen? Onbewust ging ik naar de Spotify-pagina van deze Britse geweldenaar die acht jaar lang niets van zich had laten horen. En toen stokte de adem in mijn keel. Want daar bovenaan stond dat lelijke hoesje met die lelijke naam, maar begreep ik meteen de titel van de track. Surprise.


Toen die lieve, helaas veel te vroeg overleden percussionist en Dancefair-organisator Norman Soares (hij werd slechts 43) jaren geleden op visite bij me was en me iets wilde laten horen wat ik volgens hem moést horen, was ik meteen verkocht. Wat ik hoorde was Sharpness van Jamie Woon, een track die in onderstaand filmpje van 7 jaar geleden een fabelachtige live-uitvoering krijgt:
Nog steeds wordt die track van het album Making Time uit 2015 op veel artiesten playlists gedeeld en ook ik heb de track regelmatig afgespeeld. Vorig jaar kwam de song zelfs voor op mijn december-lijst van meest gedraaide Spotify-tracks van 2022. En dat alles bij gebrek aan iets nieuws. Want de afgelopen 8 jaar dus werd het akelig stil rond de singer/songwriter die net als Amy Winehouse en Adele zijn muzikale opleiding genoot aan de London School For Performing Arts & Technology.


En nu , zomaar vanuit het niets, is daar deze verrassing. Het leven is even onvoorspelbaar als mooi. Want er komt nu vast meer aan van de 40-jarige uit New Malden afkomstige Woon.

Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page