top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

MEL.K is goed voor elk

Vandaag is dag twee van Zandvoort Art. Maar liefs 62 kunstenaars laten op 20 verschillende locaties hun werk zien. En het is echt de moeite waard om richting kust te gaan op deze zondag.

Ik ga even schaamteloos promotie maken. En niet omdat ze 'toevallig' de moeder van onze geweldige 15-jarige dame is, maar omdat ik echt zwaar onder de indruk ben van het werk van Mel Kremer alias MEL.K . Een paar weken geleden heb ik zelfs een zogenaamde miniatuur van haar gekocht. Het gezicht dat ze had gemaakt intrigeerde me. Waar kende ik dat hoofd toch van? 'Simpel,' vertelde Mel, toen ik vroeg wie dat toch was. 'Daar heb je 14 jaar mee geleefd. Het is namelijk een Melmorph'. Mooi verhaal. Kijk ik dagelijks naar mij ex.

Gisteren, nadat ik met onze Leela lekker had geluncht bij Le Bar (aanrader in Zandvoort!) gingen we naar mama kijken die in het mooie Raadhuis exposeert. Samen met haar vriend, de legendarische Dj en in dit geval Vj Graham B, had ze een ruimte ingericht, waarin alles in beweging leek te staan en die dan ook veel aandacht trok.

Natuurlijk moest ik weer het één en ander filmen. Toevallig kwam op dat moment onze Zandvoortse burgemeester met zijn charmante dame binnen wandelen. Arme David Molenburg. Die werd natuurlijk met naam en toenaam genoemd door uw grenzeloze blogger. Was onze burgervader zichtbaar blij mee 😅. Maar lang verhaal kort: je gaat je vandaag niet vervelen in Zandvoort!

ps. Vergeet ook niet naar de tekeningen te kijken van de beroemde en fantastische kunstenaar Hans van Pelt. Die is te goed en te grappig. Hans exposeert in de Blauwe Tram (ook in het centrum van Zandvoort). Bijzonder. Hans is in de jaren zestig, nog voordat hij een bekend kunstenaar werd, stoelenman geweest in de Zandvoortse strandtent 2A van mijn moeder en cadeauvader. Dan snap je ook mijn opmerking in onderstaand filmpje waarop je eerst Karina Veeren ziet, één van de drijvende krachten van deze manifestatie, en Hans zelf natuurlijk:

Comentarios


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page