top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Het boekje dat je mee moet nemen naar 2024

Het is zo ongeveer tijd dat je weer de boer op moet om te doen waar je een gruwelijke hekel aan hebt. Om niet zozeer originele Sint- en/of Kerstcadeaus te kopen, maar presentjes waar de ontvanger geheid blij mee is. En niet blij mee doet. Za'k je vertellen waar je altijd goed mee zit, dit jaar? Met een boekje.
Een boekje waar ik eerder dit jaar al over geschreven heb en dat voor mij echt het boekje van het jaar is: Gekheid Op Stokjes van Robert Fernhout. Ik heb het voorwoord voor dat boek geschreven. Nu zul je denken: 'Aha, daarom is hij zo enthousiast over Gekheid Op Stokjes!' Zou kunnen. Maar aannemelijker is dat ik het voorwoord wilde schrijven. Als de vrouw die aan de man vraagt 'wil je met me trouwen?' heb ik Robert gevraagd of ik het boek mocht inleiden (niet te verwarren met inleiding). En dat mocht.


Zal ik het doen? Ja, ik doe het. Hier is het voorwoord uit Gekheid Op Stokjes van Robert Fernhout:
Waarom ik er even over twijfelde om dit te plaatsen, is omdat ik het de minst geschreven pagina in het boek vind. Correctie: het stukje is okay geschreven, maar in mijn drang om als fan van de schrijver het beste jongetje van de klas te willen zijn, waardoor ik teveel rechtop ging zitten, verloor ik de eigenregeide schwung, die ik nodig heb om te kunnen swingen. En daarom herken ik mezelf er nauwelijks in. Qua stijl dan. Er is ook best wel aan gesleuteld door de eindredactie, want ik was even tijdelijk de weg kwijt. Maar ik ben al blij dat het er foutloos en zonder stijlfouten in staat. Hulde voor de eindredactie!


Maar, en nu komt het, achter de inhoud van de tekst sta ik voor de volle 100 procent! Alleen is het niet gemakkelijk om wat Robert zo goed maakt onder woorden te brengen. Wie wel aardig in de buurt komt, is de man die DIT STUK heeft geschreven voor de Thaise online publicatie Thailand Blog. Dan kun je lezen dat ik niet uit mijn nek jeweeltwelt als ik het over dit boekje heb.


Wacht, ik kriig net een appje van de schrijver binnen, ja hoor, met foto's.

O.a. deze twee, die ik even snel aan elkaar geplakt heb.

De tekst erbij luidt: 'Ik zit er klaar voor!' Dat is lekker. Ben ik eindelijk met pensioen en dan heb ik nog steeds iemand die in mijn nek hijgt! Het moet niet gekker worden. Maar nu begrijp je meteen waarom ik dit hier voor de inhoud doe en niet voor de mens achter de inhoud. En eerlijk is eerlijk, die inhoud is top en tezamen met de verpakking als boek zeer Sinterklaas- en Kerstwaardig! Te bestellen bij o.a. BOL. Vandaag is het zaterdag. Dat betekent: voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis.Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page