top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Dance Kameraden

Onlangs ging ik op een mooie, vroege zaterdagavond op de fiets naar Bloemendaal Strand. Ik had een missie. En die missie was om mijn kameraad Misja Helsloot en zijn soulbrother Michael de Kooker oftewel het succesvolle danceduo Hel:sløwed te supporten.

Toen ik aankwam bij beachclub Fuel, waar de twee mannen binnen in de tent al aan het draaien waren, passeerde ik buiten op het drukke terras een gozert, die een liefdesdans met de zon aan het maken was. Bijzonder was dat zijn ogen niet kleiner werden door de zonnestralen, integendeel: zijn kijkers sprongen bijna uit zijn kassen. Als er strenger wordt gecontroleerd op drugs, dan kun je ze maar beter in één keer thuis of op het parkeerterrein weg tikken, niet waar?


Snel liep ik door naar binnen om Misja, zijn muzikale makker Michael en zijn lieve, mooie Annika, de moeder van zijn jongste zoon, te groeten. "Ongelofelijk,' zei Misja vanachter de Dj-Booth. ' Kom je eindelijk een keer langs, ben je nog te laat...' 'Maar ik ben er toch?,' zei ik. 'Ja, het is een wonder!' verzuchtte de Dj/producer. Ik snapte die reactie wel. In de vijf jaar dat Misja en ik intensief contact hadden - tenslotte was hij als websitebouwer verantwoordelijk voor mijn Mannenzaken-site die inmiddels niet meer in de lucht is - was ik nog nooit naar een set van hem gaan luisteren. Best wel schandalig.


Daar was Annika. Lieve, mooie Annika. Ik vertelde haar dat ik het prettig vond dat de gemiddelde leeftijd hier wat ouder lag dan op de meeste feesten waar ik kwam. Zo was ik vorig zomerseizoen bij de buren van Woodstock op een party waar de oudste bezoeker 18 was. 'Ja,' zei Annika. 'Kan me zo voorstellen dat je je daar behoorlijk overbodig voelde.'

Dat was hier gelukkig anders. Hier voelde ik me op mijn gemak. Kwam ook door de muziek, die me beviel. Zo kwam er een fantastische remix van de Der Dritte Raum-klassieker Hale Bopp voorbij.


Ik ben geen fan van trance en Misja draaide trance. Met nadruk schrijf ik dat laatste in de verleden tijd, want een paar jaar geleden stuurde onze vriend me een track op die meer progressive dan trance was. En dat nummer beviel me veel beter dan wat hij doorgaans draaide en produceerde. 'Ik ga het over een andere boeg gooien, muzikaal gezien,' schreef hij in een begeleidend appje. En dit nummer dat uit zijn koker kwam, was de eerste aanzet daartoe.


Inmiddels zijn we een paar jaar verder en als we kijken naar wat deze stijl, dit nieuwe elan Misja gebracht heeft, dan kun je alleen maar een grote bewondering voor hem en zijn Hel:sløwed-kompaan Michael de Kooker hebben.

Komt ' ie:


Eind 2021 kwam de eerste single Rushed uit op het label van Armin van Buuren. En in mei 2022 verscheen In Silene, die inmiddels 3,5 miljoen (!) streams heeft gehaald. Daarna deden ze twee remixes van absolute klassiekers te weten Mary Go Wild van Secret Cinema en Flight 643 van Tiësto, die zowel door Martin Garrix als door Eelke Kleijn werden en worden gedraaid. Daarnaast heeft het duo rond de 450k streams per maand en staan er optredens gepland op het State Of Trance festival in Londen, in Het Paard in Den Haag en in Tromso in Noorwegen.

En als ik de jongens zo zie staan en bezig zie achter achter hun mix-apparatuur, dan spat het plezier er vanaf.


Eén klein puntje van kritiek. En dat is dat de voetbalclub waar Misja zijn hart aan verloren heeft, niet mijn cluppie is. De zondag na deze zaterdag zou de club van Misja Nederlands kampioen worden. En dat weet je wel in wat voor stemming onze hooligan verkeerde. Afijn, check mijn filmpje hieronder maar, dat ik op de terugweg naar huis voor Misja heb gemaakt. Oh, voordat ik het vergeet, de hele set van Hel:sløwed op Fuel is opgenomen en is HIER te beluisteren. Enjoy!Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page