top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Daddy Cool was een geweldenaar

Het jaar 2023 bracht me van alles, gelukkig ook veel goeds. Eén van de dingen waar ik super blij mee was, was met de lancering van deze website. Nu kon ik eindelijk al mijn lulkoek kwijt. Onder anderen over wat je ziet als je de site opent. En misschien wel niet ziet.

Als je op een PC of Mac mickboskamp.com bekijkt, zie je de hele site in volle glorie. Maar ik denk dat veel van mijn lezers hun mobieltje gebruiken om te lezen.

En dan is het logisch dat je niet alles meteen in 1 oogopslag ziet. Zoals de zwart/witte achtergrond foto. Want wie is de man die naast me zit en waarvan je op je mobieltje slechts de contouren tot je krijgt?


De kenner heeft 'm natuurlijk allang herkend. Dat is Bobby Farrell, de op 30 december 2010 overleden geweldenaar en zanger, eigenlijk meer danser van het Duitse hit-trio Boney M.


Van alle artiesten die ik vaker heb ontmoet, denk ik dat ik met Bobby het meest heb gelachen. Vaak om niks. Dat zijn de leukste momenten. Omdat hij werd geboren en opgroeide in San Nicolas op Aruba sprak hij een aardig woordje Nederlands en dat verheugde alleen maar de feestvreugde als hij een grap vertelde. Ik herinner me een keer in Parijs, waar Boney M aanwezig was op een muziekfestijn voor de platenbiz. Bobby en ik sneakten er tussenuit net op het moment dat Leonard Bernstein op het podium achter de piano kroop. Waarom we weg gingen? Om buiten op straat met uitzicht op de Arc de Triomph een jointje te roken en we lekker die kwajongen in ons even konden luchten.


Kun je nagaan hoe sterk de aantrekkingskracht van een verslavend middel is. Zo sterk dat je tijdelijk je verstand verliest. Ik als muziekliefhebber pur sang liet een volstrekt uniek moment schieten, namelijk Leonard Bernstein* live voor je snufferd. En voor wat? Om een jointje te kunnen roken met Bobby Farrell. Een exemplarisch voorbeeld van junken-gedrag.


Maar dat is weer een ander verhaal. Voor nu: dank je, lieve Bobby, je was een fijn mens met een geweldige humor, met het hart op de goede plek en altijd in voor verbinding. En je was natuurlijk de leukste, mafste danser van het hele fuckin' universum. Here's to you, de achtergrondfoto in volle glorie! Gemaakt door fotograaf Aad Spanjaard.En als toegift een mooi compilatie filmpje waarin alle onnavolgbare moves van Bobby te zien zijn.

Comentarios


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page