top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Boom. Wat een feestzomer is het!

En dan moet het festival hoogtepunt nog komen. Ja, in de zomer van 2023 heb ik me tot nu toe geen seconde hoeven vervelen.

De dag na de zaterdag van Loveland ontstond deze korte app-wisseling tussen ondergetekende en John Digweed - die een half etmaal daarvoor nog had staan draaien met Sasha als afsluiting bij de Circle stage.

Boom 💥. Een betere samenvatting van mijn zomer tot nu toe is denkelijk niet voorradig. Ik somde ze in het appje al op. Alleen John al trof ik op drie locaties in drie verschillende landen. Easter Bedrock in Londen bezocht ik met Bob van der Linden alias DJ B.O.B. De korte citytrip van begin april geeft nog steeds kopjes omdat het krankzinnige reisje in een verhaal wil worden gegoten. Over het overdonderende Kappa Futur Festival in Turijn, over de nieuwe, vrolijke wekelijkse vrijdagavond dance & surf bijeenkomst Wahlhaven bij Senang op het strand van Hoek van Holland en over Loveland heb ik gelukkig al geschreven. Maar ondertussen lijkt er aan de gezelligheid in Nederland Uitgaansland geen einde te komen.


Neem afgelopen weekend. Die begon op vrijdag bij Paal 69 in Zandvoort, waar ik zowaar heel veel usual suspects trof uit mijn jaren negentig film over Amsterdam (een film die op een spoel in mijn hoofd zit en die op gezette tijden nog wel eens wordt vertoond). Het was tof om te zien dat Marcello en Brian S. nog steeds urgent genoeg zijn als Dj's om zoveel onvervalste nachtdieren en diehards naar Zandvoort te lokken. Want in de meeste diehards van toen kun je tegenwoordig geen beweging meer krijgen. Dat ze in groten getale kwamen voor een gezellig feestje (in een schitterende tent-lokatie bij het naaktstrand. Check Paal 69) zegt wel wat over jullie toffe reputaties. En Danielle Kwaaitaal, wat zie je er belachelijk goed uit!


Hier ontmoet ik Marcel Bakker (Marcello) voor het eerst in een eeuwigheid bij Paal 69 (dit is gefilmd door Paul 52 en dit is het begin van de avond, toen het nog rustig was):

En toen werd het vorig weekend zondag en had ik dankzij Corine en Paul Sparkes een onvervalste leuke avond bij Woodstock in Bloemendaal. Corine had ik ontmoet bij een dance-feest waar ik nog over ga schrijven en we hadden meteen een goed gesprek. Dat kon daar ook overigens op Technostage (meer hierover na het weekend als de rust na de Grand Prix is teruggekeerd in mijn dorp).


Corine is van het type play hard, work harder. In de buurt van Harderwijk heeft ze haar droom verwezenlijkt, waar je alleen al bij aankomst in een staat van - het is een contradictie, ik weet het - opgewekte rust komt. Die plek heet Zentopia. Neem maar eens kijkje op de site. Dan weet je genoeg. Zelf geeft ze o.a. Thaise Yoga massages. Toen ik ooit zo'n massage in Bangkok had gehad, vond ik de kracht waarmee dat gebeurde even wennen. Maar na die massage leek elke massage die ik kreeg meer op aaien. 'Het lijkt alsof je yoga-oefeningen doet zonder zelf fysiek iets te doen,' beschreef Corine de Thaise Yoga massage treffend.

Flink gelachen ook met haar.

En Paul Sparkes is Paul Sparkes. Super gast. En: Works hard, spins even better.
En dan moet het leukste zomerfestival nog plaatsvinden!!!


Morgen ga ik het daar over hebben, maar ik verklap alvast deze video:

Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page