top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

ADHDE

Op dag drie van het ADE zit ik vanmiddag om half drie in een panel over drugs & dance en van beide onderwerpen schijn ik wat af te weten.

Gisteren had dit stukje al online moeten staan, want het is nu wel heel erg kort dag om te besluiten naar het panel te gaan kijken. Er zijn twee excuses die ik mag aanvoeren voor deze miskleun (Mick's kleun). Het eerste is dat we natuurljk midden in het ADE zijn gedropt afgelopen donderdag. En dan is de weg terug vinden naar je toetsenbord een hele lastige. Het tweede excuus dat ik heb, is dat ik een ADE-logee heb. Mijn boezemvriend Sicco staat op Wikipedia onder het kopje ADHD vermeld als patient zero. En niemand draagt zijn titel zo trots als Sicco, en dan bedoel ik qua uitdragen van zijn ADHD.


Nu lijk ik een getrouwe volger te zijn van Sicco's continu veranderende leer, want ik heb ook ADHD. En ik mag wel zeggen: bijna zo heftig als Sicco. Elke keer als ik zeg dat ik echt even een artikel moet schrijven, presteert hij het toch om me af te leiden. Mijn woning in Zandvoort lijkt ontploft. Als je ons langs elkaar heen ziet snellen, omdat we de tijd zijn vergeten en als de sodemieter weg moeten, besterf je het.


Enfin, het is kort dag misschien. Maar het is zeker de moeite waard om te komen kijken. We gaan het vanmiddag half 3 over dance, drugs and mental health hebben. En zelfs als ik niet zelf in het panel zou zitten, zou ik dit panel misschien wel het meest interessante van het hele festival vinden.


Check deze flyer maar, met groot respect voor de vrouw die dit speciale ADE dag evenement heeft geïnitieerd, Michele Kelder:


(tekst gaat door onder de afbeelding)Praten over drugs doe ik graag, maar dan wel als ervaringsdeskundige over verslaving en herstel. En als Nachtreporter weet ik ook wel wat over dance. Kortom: ik denk (ik hoop) dat ik me vanmiddag als een vis in het water ga voelen. Kom gewoon langs op de ADE Conference (From Beats To Balance : Innovative Healing For Mental Health And Addiction In EDM), Hessenbergweg 8, Amsterdam). En er is veel meer te zien en te ondergaan op deze Conference. Kijk maar op de flyer!


ps. Aangezien ik elke week een podcast doe met cliënten in een Safehouse in Nederland vond ik het - met toestemming van de cliënten zelf uiteraard - aardig om deze aflevering over het onderwerp van deze Conference te laten gaan. Wat waren hun ervaringen met drugs & uitgaan? Interessante stuf leverde dat op.Comentarios


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page