top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Max moe

"Je mag het niet wensen, maar een klein ongelukje zou de spanning er wel weer in kunnen brengen."





Aan het woord een Max Verstappen fan die met een klein ongelukje niet een ongelukje met de auto van 1 van Max z'n opponenten bedoelt. Nee, deze fan van de Red Bull-coureur bedoelt een klein ongelukje met de auto van de Red Bull coureur zelf.


"Be careful what you wish for," zei ik nog tegen dit apart stuk vreten. Tenslotte wordt op Sicilië met 'een klein ongelukje' de keren bedoeld dat iemand dubbelgevouwen in een olievat wordt gevonden. Maar toch was die achterlijke uitspraak van notabene een fan misschien wel tekenend voor een veranderd sentiment onder de aanhang van (sinds Max ook veel nieuwbakken) Formule 1-fans.


Als de dag van gisteren zie ik nog die laatste, bloedstollende race van seizoen 2021 voor me afspelen. De waanzinnige ontlading toen Max wereldkampioen werd. En dat gevoel van: ' En nu is de beer los en gaan we wat beleven...'


We zijn inmiddels twee jaar verder, waarin Max met twee vingers in zijn neus zo goed als zeker voor de derde keer wereldkampioen wordt. En alles wat ik toen voelde, is uitgekomen. De beer was en is los en we hebben iets heel bijzonders beleefd. Namelijk dat er nauwelijks nog iets te beleven valt.


Max is zo waanzinnig goed dat hij nauwelijks echte concurrentie te duchten heeft op de circuits. Waardoor elke komende grand prix bij voorbaat al kat in het bakkie is voor de nummer 1 van Red Bull. Met als gevolg dat het kijken naar een Formule 1-race heel veel van hetzelfde en vele malen saaier is dan in de vorige seizoenen toen Max het gevecht wel aan moest gaan om nummer 1 te worden.


Het kan ook geen toeval zijn dat juist op dit moment een anti Max sentiment de kop opsteekt, aangewakkerd door deugrakker Rutger Bregman. Bregman vindt dat we niet meer moeten juichen om Max, omdat hij via slimme constructies geen belasting betaalt aan de Nederlandse overheid.


‘Neem de gigantische belastingontwijking van Max Verstappen,' schrijft Bregman op LinkedIn. 'Van de 64 miljoen euro die Verstappen dit jaar verdient, draagt hij 0 euro bij aan onderwijs en zorg, politie en brandweer. Helemaal niks.’ [-] Zelf profiteerde Verstappen van het publieke betaalde onderwijs op basisschool De Boomgaard in Maaseik en de middelbare school Trevianum in Sittard. Maar zijn eigen bijdrage aan de scholen van Nederland en België? Niks, nada, noppes.’


Ja, mensen zijn rare wezens. We snakken naar internationaal succes voor onze sporthelden, zoals Max Verstappen. Maar pas op. Ze moeten ook niet te succesvol worden, want dan neemt de spanning af en gaan we op zoek naar nieuwe helden. Het liefst met een aantal handicaps, fysiek en/of mentaal.

Want dan blijft het lekker spannend.



コメント


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page