top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Huidhonger vraagt om hét lekkerste standje!

Volgens het Parool hebben we door de maatregelen massaal huidhonger gekregen oftewel de intense behoefte aan lichamelijk contact.


Photo by Damir Spanic on Unsplash


Waarschijnlijk zul je zeggen: dat standje ken ik zolang ik bewegingen als zijnde getrouwd maak. Maar laten we dan in ieder geval een aantal misverstanden over de missionarishouding wegnemen.


Wellicht dat er daarna een nieuwe wereld voor je open gaat.Absolute flauwekul


Wist je dat de missionarishouding (ook wel missionarispositie genoemd) niets met missionarissen te maken heeft? Dat misverstand heeft ertoe geleid dat men dacht dat standjes anders dan voornoemde positie zondig waren. Absolute flauwekul. Als het zaad niet verspild wordt, heeft de katholieke kerk geen enkel oordeel over hoe je het doet (wel met wie je het doet, maar dat is een ander verhaal). De missionarishouding werd voor het eerst genoemd in de beroemde Kinsey Reports uit 1948 en 1953 van bioloog en seksuoloog Alfred Kinsey, een tweetal boeken dat aan de wieg van de seksuele revolutie stond.


Het standje zou als saai te boek staan. Als je geen fantasie hebt in bed, ga je maar gewoon recht op en neer.

Kinsey was dan misschien een pionier, erg zorgvuldig was hij niet. In zijn omschrijving van een positie, waarbij de vrouw op haar rug ligt en de man bovenop haar, met de hoofden aan dezelfde kant, haalde hij een aantal merken door elkaar. Door een onjuiste samenvatting van enkele passages uit een boek van de Poolse antropoloog Bronislaw Malinowski, waarin inboorlingen het hand in hand lopen van getrouwde zendelingen overnemen en dit ‘zoals de missionarissen doen’ noemen, maakte Kinsey er een seksstandje van.Make love, not war


Dat de missionarishouding alleen voorbestemd is voor de mens, omdat de rest van het dierenrijk het louter op z’n hondjes zou doen, is ook een fabel. Van de bonobo-apen, misschien wel de geilste dieren ooit, is bekend dat ze achterlangs copuleren helemaal niet spannend vinden. Bonobos willen elkaar aankijken en liefkozen met de mond als ze vrijen. Overigens kiezen ze voor seks als er sociale spanningen zijn binnen een groep. Make love, not war!


En dan komen we meteen op waarom we hier, zo vlak voor Valentijsdag, een lans willen breken voor die goede, oude missionarishouding, in Othello van Shakespeare eufemistisch ‘het beest met twee ruggen’ genaamd. Het standje zou als saai te boek staan. Als je geen fantasie hebt in bed, ga je maar gewoon recht op en neer. We zijn het daar volledig NIET mee eens.


Het kan rugklachten doen verdwijnen als sneeuw voor de zon, dit is tegenstelling tot de positie waarbij de vrouw op de man zit.

Natuurlijk is het geweldig om samen de hele Kamasutra van voren naar achteren en van achteren naar voren door te nemen, maar als we aan onze eigen situatie denken, dan komen we steeds terug op de missionarishouding. En dat heeft alles te maken met de vrouwen in ons leven. Als je zo in de wolken bent als wij, dan wil je zeeziek worden samen op de love boat, dan wil je elkaar in de ogen kijken als je vrijt.Geen fuck te zien


Eerlijk gezegd denk ik ook dat de porno-industrie een belangrijke rol in het demoniseren (demissionarissen?) van het ‘saaie’ standje heeft gespeeld. In een seksfilm zie je stelletjes amper in de missionarispositie. Waarom? Omdat er voor de kijker dan geen fuck te zien is!


Mogen we nog 1 advies geven? En dat is dat er een juweel onder je ligt, waar je behoedzaam mee om dient te gaan.

Wist je – en dan houden we ermee op – dat ‘recht op en neer’ ook het beste standje voor je gezondheid is? Het kan rugklachten doen verdwijnen als sneeuw voor de zon, dit is tegenstelling tot de positie waarbij de vrouw op de man zit. Daar schijnen de meeste ongelukken van te komen, waarbij de penisbreuk misschien wel de pijnlijkste is (au!).


En mocht je nog steeds denken dat je een saaie bent in bed als je je over geeft aan ‘het beest met twee ruggen’, dan kun je via de link hiernaast (PC of laptop) of hieronder (mobieltje) 15 tips vinden om de missionarispositie te verlevendigen en vooral te verdiepen. Echt even kijken, want leerzaam en grappig.


Mogen we nog 1 advies geven? En dat is dat er een juweel onder je ligt, waar je behoedzaam mee om dient te gaan. Maak geen harde landing, alsof je uit een takelwagen bent geschoten, maar gebruik je ellebogen en je knieën als ondersteuning, zodat je niet zwaar op haar komt te liggen. Met de rest van je gereedschap mag je minder zachtzinnig doen.


Geniet!


Binnenkort: nieuw speelgoed van Rianne S. en het perfecte glijmiddel van Danny Linden. Meer zeggen we (nog) niet.

Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page