top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Een ritje met held Constant Meijers, schrijver van Hotel Californië


Matthijs van Nieuwkerk noemde hem de grijze eminentie van de Nederlandse Popjournalistiek. Constant Meijers.


Zijn laatste boek, Hotel Californië (& andere rock-‘n-roll verhalen), is een absolute must have. Mooie aanleiding om een ritje te maken met mijn grote inspirator.

'Dat kunstje wilde ik ook leren. En zo werd ik journalist.'

Begin jaren zeventig verslond ik in Muziekkrant Oor de portretten van Constant Meijers met de groten der popmuziek, die lazen als een spannende roman. Dat kunstje wilde ik ook leren. En zo werd ik journalist. Eerst in 1976 bij de Hitkrant (het jongere broertje van Oor), later bij Playboy en tegenwoordig als freelancer.


Kortom: ik heb veel te danken aan Constant Meijers, die als algemeen hoofdredacteur van Oor en Hitkrant ook nog mijn directe baas was. In de begindagen van mijn journalistieke carrière nam hij me regelmatig mee als hij op pad ging voor Oor. Zo zag ik samen met hem de bijzondere, vijf uur durende opera Einstein On The Beach van Philip Glass en gingen we naar een concert van Udo Lindenberg in Duitsland waar de Duitse rocker ons backstage liet ontvallen dat hij wel een woordje Nederlands sprak (‘Lekker neuken, niet betalen’).De sappigste


Ruim veertig jaar later is het mijn beurt om Constant mee te nemen. Voor een ritje in de fraaie MG Marvel R Electric. Aanleiding is het boek Hotel Californië & andere rock-‘n-roll verhalen (o.a. HIER te koop) waarvoor Constant in zijn pop-archieven dook om zoals hij zelf zegt: ‘De sappigste, meest bizarre, tragische en wonderbaarlijke verhalen opnieuw te schrijven’. Tijdens het lezen van het boek, dat ook fraai geïllustreerd is met bijzondere foto’s en andere memorabilia, voelde ik me weer die 16-jarige dromer die mee werd genomen op een reis die nooit meer iemand zou maken.


En daar begon ons gesprek in de auto ook mee, waarvan hier een door Paul Aandewiel gemonteerde video.


Edits & camera: Paul Aandewiel

(p.s. Dat ik het portier van de MG Marvel R Electric voor Constant niet open krijg, heeft niets met de auto, maar alles met mijn onnozelheid te maken. Volgende week een test van deze fraaie wagen).

Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page