top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

De after movie van Hartstocht. En deze site heeft de première!

Aan het einde van de dag kijkt iedereen, ook via andere kanalen, naar dit door Saar Beau geregisseerde, gefilmde en gemonteerde meesterwerk onder de after-movies. Maar wat ben ik er trots op dat ik tot die tijd de première mag hebben.


Video shot by Saar Beau, Hartstocht song by Harry Lemon

Ik wil geen moment langer wachten om deze mini-film die alles zegt over het festival, maar dan in beelden en niet in woorden, aan je te presenteren. Daaronder kun je nog - als je je verveelt - mijn lange nawoord lezen.


Komt’ ie:

Gisterenavond laat bekeek ik mezelf in de spiegel. Eindelijk thuisgekomen. Na 9 uur in de auto te hebben gezeten, een kwartier in de metro, een half uur in de trein en - omdat de bus pas een uur later ging - drie kwartier met de benenwagen naar huis. Wat ik in die spiegel zag, was een uitgebluste bijna pensionada, die gewoon niet meer kon en achter de geraniums wilde gaan liggen. Om zo vredig naar de eeuwige festivals af te kunnen reizen. Waarom negen uur in de auto? Omdat ik in Berlijn was. Op Wasteland Berlin in de fameuze, maar eigenlijk meer beruchte Kit Cat Club. Een club waar dus echt dingen gebeuren die het daglicht niet mogen velen, maar die toch – al was het voor de fantasie – fijn kunnen zijn. En daar vond dan Wasteland plaats. Snap je het een beetje dat mijn hoofd de beelden en indrukken die binnenkwamen gedurende deze week nog allemaal moet bekijken? (review deze week online).


Ik hoop dat je je kunt voorstellen dat ik als 66-jarige bijna pensionado, die het toch even geflikt had, tevreden op bed viel met het voornemen de slaap der slapen te slapen. Em toen beging ik de fout om toch heel even op mijn mobieltje te kijken. Een beginnersfout, die ik steeds weer blijf maken. Het eerste dat ik met dichtvallende ogen zag, was dat Bob van der Linden alias Dj B.O.B, de Hartstocht kompaan van Mr. Hartstocht Hilbrand Wouters (hier onderaan aan het draaien als DepGlobe), me een download link had gestuurd. Van de after-movie van Hartstocht. Met de knip van een vinger ging ik van half groggy naar klaarwakker.

Vanaf de eerste beelden ging ik terug naar dat magische weekend waar iedereen in verbinding stond, waar werd genoten, gesjanst, geflirt, gezoend en iedereen het volste respect voor elkaar had. Waar letterlijk en figuurlijk een volstrekt nieuwe toon in uitgaansland werd gezet. En dan met name door het publiek zelf dat volstrekt leeftijdloos was. Wat waanzinnig was Hartstocht. Ik maak een diepe buiging (zolang mijn rug dat toestaat) voor Saar Beau. Echt, echt waanzinnig gedaan, Saar! Maar ik maak ook een buiging voor Harry Lemon 8, die de perfecte (sound)track exclusief voor deze after-movie heeft geproduceerd. Hopelijk wordt dit Hartstocht anthem ook voor de grotere en kleinere Dj-meisjes en Dj-jongens beschikbaar.


Geniet hieronder nogmaals van de after movie van het aller-, allerfijnste, mooiste, gezelligste, meest gemoedelijke, meest sexy festival op aarde.


Comments


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page