top of page
  • Foto van schrijverMick Boskamp

Dance reünie met de grote jongens

Toen John Digweed me afgelopen vrijdag belde en vroeg of ik voor Loveland een backstage bandje wilde hebben voor de volgende dag dat hij met Sasha zou draaien op het festival, zei ik natuurlijk meteen 'ja'. Dat ik daar, achter het podium van de Circle stage, een bijzondere reünie mee zou maken, had ik nooit kunnen bedenken.

Afgelopen 6 juni was het precies 25 jaar geleden dat John Digweed voor het eerst in Nederland draaide. Dat die memorabele avond niet in het water viel, was trouwens te danken aan het moedige en doortastende optreden van ondergetekende, die het liefst altijd zo bescheiden mogelijk wil blijven, maar alleen vandaag even niet.


Als presentator van New Dance Radio, die de super Dj eerder in 1998 telefonisch had geïnterviewd live op radio, had ik de eer om John die dag op te halen op Schiphol. Hij werd vergezeld door zijn muzikale partner Nick Muir, die ik de jaren daarop ook nog heel vaak zou treffen (tot een paar weken geleden aan toe). De rit ging naar naar stadion Galgenwaard in Utrecht, want daar zou John één van de hoofdacts zijn. Maar toen hagel zo groot als pingpongballen uit de hemel kwam vallen, werd het festival gestaakt en gecanceld. Dat was lekker! Was eindelijk mijn grote Dj held in Nederland en dan draait hij niet. Ik bedacht een list. Ik belde Eelko Anceaux van Chemistry en en vroeg wat hij er van zou vinden als John Digweed vanavond kwam draaien in de Escape.


Ondertussen had mijn lieftallige vriendin van toen, Oonagh (later bekend als Dj LA-ONA die het Gelredome aan het dansen kreeg bij Marco Borsato), boodschappen gehaald om een rijsttafel te maken voor onze gasten. Want ook een andere beroemde Dj sloot zich aan bij de karavaan naar Amsterdam. Een Dj die ook op Premier League zou draaien en nu behoorlijk wat tijd te doden had tot hij naar zijn hotelbed ging. Ik zag dat Nick Warren, toen nog druk in de weer als lid van het semi breakbeat-duo Way Out West, blij verrast was toen ik hem uitnodigde.


Thuis in de Kalvertoren hebben we (heerlijk!) gegeten, gelachen en geouwehoerd en elke keer moest ik tegen mezelf zeggen: ' Hier zitten John Digweed en Nick Warren, 2 helden van me plezier te hebben in mijn huis, terwijl ze van de rendang van mijn lief genieten.' Ja, het was best bizar. John draaide die avond de Chemistry op z'n kop en de volgende dag bracht ik hem en Nick weer naar Schiphol.


Vijfentwintig jaar later sta ik backstage met John te kletsen als opeens Nick Warren in mijn vizier verschijnt. Die draait pas de volgende dag b2b met Hernan Cattaneo, maar hij komt waarschijnlijk even vrienden John en Sasha gedag zeggen. Wat een verrassing! Dat vraagt om een 25 jaar later Kalvertoren-reünie foto. Ik haal John erbij en vertel de jongens het verhaal van toen. 'Dat weten we toch?' zegt John lachend. 'Want we waren erbij. Maak die selfie nou maar!'


Ja, mijnheer Digweed! Komt ' ie:


댓글


image.jpg

Door

Mick Boskamp

bottom of page